1. Daha İyi Fotoğraf
– Ürünleriniz için fotoğraf çekerken, ürünün bütün ayrıntılarının görünür olduğundan emin olmalısınız.
– Ürünü düz bir zemine ve beyaz renkli bir fonun üzerine koyun. Ürününüz dik durumda çekecekseniz, arkasının da beyaz olmasına dikkat edin.
– Gün ışığı alan bir pencere kenarında ya da küçük ışıkla desteklenen bir ortamda fotoğraf çekmek işinize yarayabilir.
– Ürününüzün olabildiğince açık görülebilmesi için birden fazla fotoğraf paylaşmanız, alıcıların da hoşuna gidecektir.
İyi Fotoğraf Örnekleri
Farklı bir açıyla bir fotoğraf daha çekilmesi iyi olur.
Kötü Fotoğraf Örnekleri
2. Doğru Kategori Seçmek
Butik ürünlerinizi eklerken Hobium’da karşınıza çıkacak ana kategoriler ve onların alt kategorileri aşağıdaki gibidir;
Örneğin taş üzerini dantel kaplayarak bir süs yaptınız. Bu durumda ana kategorisini dekorasyon, alt kategorisini de Taş Sanatı seçeceksiniz. Örgü bir şal yaptığınızda ana kategori; Örgü, alt kategori Şal olacak. Ama dikme bir aksesuar yaptıysanız ana kategori; Aksesuar, alt kategori şal olacak.
Ürün kategorisi iki basamaktan oluşur. Üst kategoride el sanatının türü, alt kategoride de ürünün türü seçilir. Satışa sunduğunuz ürününüzün kimliğini ne kadar doğru kategorize ederseniz, filtreleme yaparak ürün arayan müşterilere o kadar kolay ulaşırsınız. Unutulmamalıdır ki Hobium’da el ürünü olmayan veya başkası tarafından yapılmış olan ürünler satılamaz. Bunlar dışında üyelik sözleşmesinde yasaklı ürünler bölümünde belirtilen ürünler ve satışı ilgili yasalar tarafından yasaklanmış olan diğer tüm ürünler de satılamaz.
3. Daha Detaylı Açıklamalar Yazmak
Ürün başlığını, ürününüzü en doğru anahtar kelimelerle tanımlayıp arama motorlarında kolaylıkla bulunabilecek şekilde oluşturun.
Açıklama bölümünde ürünün ne için olduğu, nasıl kullanıldığı, boyutu gibi ürünle ilgili detaylı bilgiler verebilir, ürünün ihtiva ettiği materyallerden ve malzeme kalitesinden bahsedebilirsiniz böylelikle alıcı ürün kalitesini ve işçiliğini fiyatıyla kıyaslayabilir.
4. Butik Kaydında Bütün Boşlukları Doldurmak
Butiğinize istediğiniz ismi verebilir ayrıca butik web adresinizi de oluşturabilirsiniz. Butiğinizde sergilediğiniz el ürünleri ve yetkin olduğunuz el sanatları hakkında genel bilgileri ve butiğinizin politikasını metin kutusuna yazabilirsiniz.
5. Doğru Fiyat Aralığı
El ürünü bir obje tabi ki çok değerli ve kıymetlidir fiyatlandırması da bu nispette olur. Fiyatı kullanılan malzemenin kalitesine ve işçiliğin detayına göre belirleyin. El ürünü diye çok uçuk rakamlarla fiyatlandırdığınız ürünler alıcıların ilgisini azaltacaktır. Fiyat belirlerken banka transfer masrafları için satış fiyatının %10 kesintiye uğramasını ve kargolama ücretini (eğer satıcı tarafından ödemeyi seçiyorsanız) göz ününde bulundurun.
Örneğin bu Koala oyuncak yaklaşık 15 cm’dir. Buna göre fiyatı 30 TL oalrak belirlenmiştir.
Bu yumurta tavşanların boyları yaklaşık 10 cm’dir ve bir tavşanın fiyatı 7 TL olarak belirlenmiştir.
İşçiliğinizdeki detayları da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
6. İletişime Açık Olun
Gelen mesajlara yardımcı olacak cevaplar verin. Alıcı olsun olmasın herkese karşı kibar bir dil kullanın.
7. Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın
Açtığınız butiğin ürün linklerini; blogunuzda, Facebook sayfanızda, Twitter hesabınızda, Instagram ve Pinterest hesaplarınızda mutlaka paylaşın.
8. Trendlere Göre Tasarımlar Üretin
Şüphesiz ki iş birkaç kere satış yaptıktan sonra bitmiyor. Alıcılar sürekli yeni ve değişik ürünler görmek istiyorlar. Bu yüzden işlerinizle ilgili trendleri takip edip biraz da orijinallik katmanız gerekiyor.
9. Her yerde Hobium’dan bahsedin 😉